Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Sındırgı Belediyesi'nden Çanakkale Gezi sürprizi

Sındırgı Belediyesi

Sındırgı Belediyesi, Umurlar Orta Okulu öğrencilerini Çanakkale'ye gönderdi.

Sındırgı Belediyesi, Umurlar Orta Okulu öğrencilerini Çanakkale'ye gönderdi.
Umurlar Orta Okulu öğrencileri Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ı ziyaret ederek tebrik etmişti.
Ziyarette bir istekleri olup olmadığını soran Belediye Başkanı Yavaş'tan öğrenciler Çanakkale'ye gitmek istediklerini söyledi.
Sındırgı Belediyesi ziyaretten kısa bir süre sonra kiralanan araçlarla öğrencileri Çanakkale'ye gönderdi.
Çanakkale, öğrenciler için farklı duyguların canlandığı bir alan olurken, Çanakkale, Egeabat, Lapseki gezilen alanlar oldu. Özellikle Feribot ile deniz gezisi çocukların ilgilerini çekti.
Umurlar Ortaokulu Müdürü Sebahattin Altıntaş le üç öğretmenin katıldığı Kalbimiz Çanakkale'de atıyor gezisine 39 öğrenci katıldı. Şehitlerin birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu ifade eden Başkan Yavaş, şunları kaydetti: "Vatan şehit ve gaziler sayesinde geleceğe yürüdü. Sındırgı halkının selamlarını, sevgilerini, minnet duygularını götürmek üzere öğrencileri Çanakkale`ye gönderiyoruz. Ülke genelinde Çanakkale`de şehidi olmayan bir aile yoktur. Biz biriz, bütünüz. Doğusu, Batısı, Kuzeyi ve Güneyi ile Türkiye'yiz. Bayrakta kanımızın rengini buluruz. Çanakkale`de kendimizi buluruz. Birlik ve beraberliğimizin teminatını şehitlerimizde buluruz" dedi 
İlk defa Çanakkale'ye gitme imkanı bulan öğrenciler, Çanakkale'de adeta rüyada gibiydik. Çoğunluğumuzun ilk şehir dışına çıkışıydı. Çanakkale ayrı bir duygu olup öylesine güzel deneyimleri yaşattığı için Başkanımız Ekrem Yavaş'a gerçekten ama gerçekten teşekkür ediyoruz. Bu geziyi asla unutmayacağız. Çanakkale`de şehitlikleri gezdik. Bizim için vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize Sındırgı halkının selamlarını götürdük. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Hala rüyada gibiyiz ve bu rüya daha çok sürecek" dediler. 
Öğrenciler adına Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'a teşekkür eden Umurlar Ortaokulu Müdürü Altıntaş, Geçtiğimiz yıl sadece 8. sınıf öğrencilerini Çanakkale'ye götürmüştük. Bu yıl belediyemizin tahsis ettiği araçlarla 39 öğrencimizi Çanakkale'ye götürme imkanı bulduk. Öğrencilerimiz ilk defa denizi gördü, vapura bindi. Öğrencilerin o mutlulukları görülmeye değerdi. Öğrencilerimiz adına Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli